Selamat datang di LBB-Predator.Com

SOAL LATIHAN KE-3 UJIAN NASIONAL BAHASA INGGRIS SLTP 2010/2011

Kamis, 22 Agustus 20130 komentar


 

 
Read the following text and answer questions 1 to 5.
THE SMARTEST PARROT
Once upon time, a man had a wonderful parrot. There was no other parrot like it. The parrot could say every word, except one word. The parrot would not say the name of the place where it was born. The name of the place was Catano.
The man felt excited having the smartest parrot but he could not understand why the parrot would not say Catano. The man tried to teach the bird to say Catano, however the bird did not say the word.
At first, the man was very nice to the bird but then he got very angry. “You stupid bird!” pointed the man to the parrot. “Why can’t you say the word? Say Catano! Or I will kill you” the man said angrily. Although he tried hard to teach, the parrot would not say it. Then the man got so angry and shouted to the bird over and over; “Say Catano or I’ll kill you”. The bird kept silent.
One day, after trying so many times to make the bird say Catano, the man really got very angry. He could not bear it. He picked the parrot and threw it into the chicken house. There were four old chickens for next dinner “You are as stupid as the chickens. Just stay with them” Said the man angrily. Then he continued to mumble; “You know I will cut the chicken for my meal. Next it will be your turn, I will eat you too, stupid parrot”. After that he left the chicken house.
The next day, the man came back to the chicken house. He opened the door and was very surprised. He could not believe what he saw at the chicken house. There were three death chickens on the floor. At the moment, the parrot was standing proudly and screaming at the last old chicken; “Say Catano or I’ll kill you”.

1.      The text tells us about the parrot which... .
A.  was angry
B.   was killed
C.   killed three chicken
D.  could not say Catano

2.      Why did the man feel so angry with the parrot?
A.   It could say everything except Catano.
B.   It couldn’t say anything.
C.   It was a parrot like others.
D.   It was a stupid parrot.
3.      What is the purpose of the text above?
A.   To describe a very cunning  parrot.
B.   To tell us about a cruel man who owned a parrot.
C.   To entertain the readers by telling about the smartest parrot.
D.   To explain why the parrot owner was very angry.

4.      From the text we learn that … .    
A.   we have to respect  others
B.   we have to imitate  others
C.   we should not force others to do something
D.   we must not hurt others’  feeling                                

5.      “… the parrot was standing proudly and screaming at the last old chicken …”. The word “proudly” nearly means …
A.   arrogantly
B.   bravely
C.   smugly
D.   humbly



ANNOUNCEMENT
To: All students of Junior High School 1 Jetis.
To celebrate the National Education Day the Board of Student Association will hold some interesting programs. They are English Speech Contest, English Story Telling contest and Wall Magazine Competition. The programs will be held on January,  4th , 2010,  8 am – 1 p.m.
All classes must take part in the programs and should report their participation to their home teachers.
For detailed information, please contact Mrs. Erika, the coordinator of this program.
Read the following text to answer questions 6 and 7.

 6.      Who is in charge of the program?
A.  The students.
B.   The teacher.
C.   Mrs. Erika.
D.  Board of Students Association.

7.      The text is about ….
A.  programs to celebrate the National Education Day
B.   explaining special programs in January
C.   inviting students to come to school in January
D.  informing some programs on Jan 4th, 2010

Read the following text to answer questions 8 to 12.
Bees are flying insects closely related to wasps and ants, and are known for their role in pollination and for producing honey and beeswax. There are nearly 20,000 known species of bees in nine recognized families though many are undescribed and the actual number is probably higher. They are found on every continent except Antarctica, in every habitat on the planet that contains insect-pollinated flowering plants.
Bees have a long proboscis (a complex "tongue") that enables them to obtain the nectar from flowers. They have antennae almost universally made up of 13 segments in males and 12 in females, as is typical for the super family. Bees all have two pairs of wings, the hind pair being the smaller of the two; in a very few species, one sex or caste has relatively short wings that make flight difficult or impossible, but none are wingless.
The smallest bee is Trigona minima, a stingless bee whose workers are about 2.1 mm (5/64") long. The largest bee in the world is Megachile pluto, a leafcutter bee whose females can attain a length of 39 mm (1.5"). Members of the family Halictidae, or sweat bees, are the most common type of bee in the Northern Hemisphere, though they are small and often mistaken for wasps or flies.

   
8.      What is the text about?
A.               Describing bees in general.
B.               Explaining bees in Antarctica.
C.               Telling the habitat of the bees.
D.               Giving information about bees in the Northern Hemisphere.        

9.      What is  the main idea of paragraph one?
A.               Bees live on every continent.
B.               Bees belong to flying insects.
C.               Bees produce honey and beeswax.
D.               Bees only live with insect-flowering plants.

10.  Which of the following sentences describes the physical appearance  bees?
A.               None has wings.
B.               It has 13 antennae.
C.               Its length is 39 mm.
D.               Its tongue is complex.

11.  They are found on every continent except Antarctica,…”
           The word “they” refers to … .
A.               ants
B.               bees
C.               insects
D.              flying insects

12.  “ … whose females can attain a length of 39…“.(The 3rd sentence of the last paragraph)
         The synonym of  “attain“ is …
A.  achieve
B.   make
C.   arrive
D.  conquer



KUNCI JAWABAN SOAL LATIHAN KE-3
UJIAN NASIONAL BAHASA INGGRIS SLTP 2010/2011

  1. D
  1. A
  1. C
  1. C
  1. A
  1. C
  1. A
  1. A
  1. B
  1. C
  1. B
  1. A

Share this article :

Poskan Komentar

 
Support : Cara Gampang | Creating Website | Johny Template | Mas Templatea | Pusat Promosi
Copyright © 2011. LBB PREDATOR LC - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Modify by CaraGampang.Com
Proudly powered by Blogger